Monitoring szkodników (HACCP, GMP, GHP)

Jeżeli borykają się Państwo z pokaźnym problemem jaki stanowią szkodniki bądź chcą ustrzec się przed tego rodzaju niedogodnością to serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej pomoc w zakresie monitoringu szkodników.

Usługi realizowane przez naszą firmę obejmują monitoring szkodników w systemach jakości GMP, GHP oraz HACCP co daje gwarancję wyeliminowania zagrożenia bądź też istniejącego już problemu. Co istotne dla Klientów, którzy zdecydują się złożyć do naz zapytanie ofertowe oferujemy wykonanie bezpłatnego audytu zerowego, na bazie którego określamy potencjalne zagrożenie.

Musimy podkreślić, że zwłaszcza w zakładach trudniących się produkcją żywności, jej składowaniem i innymi procesami prowadzonymi w branży spożywczej ryzyko pojawienia się szkodników jest duże i dlatego gorąco zachęcamy do bliższego zapoznania się z tematyką monitoringu szkodników w systemach, które oferujemy.

Usługa monitoringu szkodników, którą realizujemy obejmuje:

  • ETAP I – Projektowanie systemu dedykowanego konkretnemu zakładowi przemysłowemu dla potrzeb HACCP oraz GHP i GMP.
  • ETAP II – Wdrożenie, obsługę oraz monitorowanie obiektów wraz z prowadzeniem specjalistycznej dokumentacji dotyczącej wyników zwalczania gryzoni i insektów.
  • ETAP III – Doradztwo w kwestii określenia zagrożenia oraz doboru optymalnych metod walki ze szkodnikami, które w danym zakładzie produkcyjnym występują bądź stanowią potencjalne źródło zagrożenia ze względu na profil działalności zakładu. Ponadto etap obejmuje przeprowadzenie szkolenia personelu w ramach wymagań systemu.

 

HACCP oraz instalację urządzeń i zastosowanie środków do walki ze szkodnikami.

HACCP – System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli
Istotą systemu jest wyeliminowanie zagrożeń, które mogą wystąpić dla produkowanej żywności w wyniku zanieczyszczeń o podłożu biologicznym, fizycznym i chemicznym. Rzeczony system ma na celu ochronę wytwarzanej żywności i zagwarantowanie jej niezbędnych warunków higienicznych i zdrowotnych.

GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna
System, którego założeniem jest zabezpieczenie zakładu produkcyjnego przed potencjalnymi źródłami zakażeń, a ściślej ich przenikaniem do zakładu. Zadaniem systemu jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego dla produktów aż do czasu, kiedy opuszczą zakład.

GHP – Dobra Praktyka Higieniczna
Rola tego systemu jest zapewnienie odpowiednich warunków higienicznych i zdrowotnych dla żywności, zarówno na  na etapie produkcji jak i obrotu środkami spożywczymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *